3. Cum ne pregatim de alaptare. Cateva secrete

Invatam sa alaptam informandu-ne, gasim informatiile in carti, articole, prin consiliere la specialisti, la cursuri sau la alte mame care au alaptat si pot impartasi din experienta lor. De atitudinea, de increderea in sine si de angajamentul mamei de a-si alapta bebelusul depinde succesul alaptarii. O mama determinata sa ii dea copilului ei ce e mai bun poate sa creeze din propriul ei corp cel mai bun lapte si indestulator pentru bebelusul ei.

Dar nu va creati un stres si mai mare din asta. Eu cred din tot sufletul in urmatoarea idee: laptele de mama e ce poate fi mai bun pentru un copil dar dragostea adanca (atentia, relaxarea, ascultarea bebelusului, prezenta mamei fata de copilul ei, increderea mamei in ea insasi si pentru copilul ei, etc.) este ce are nevoie copilul mai mult si mai mult. Si cred cu adevarat ca un bebelus prefera sa fie cu adevarat iubit, sa primesca siguranta si protectia parintilor lui ca o baza solida care ii ramane pentru toata viata. Hrana pe care o primeste bebelusul, oricare ar fi ea, e imbogatita enorm de dragostea mamei. Relaxati-va deci si fiti in mod autentic alaturi de bebelusul vostru si clare si increzatoare cu voi insiva.

Va mai zic un secret: orice mama isi iubeste enorm copilul si face ce poate ea mai bun pentru copilul ei, e mama cea mai buna pentru copilul ei. Va puteti relaxa, lasa grijile deoparte, si doar fiti alaturi de copilul vostru cu iubirea fenomenala de care fiecare mama e capabila. Credeti-ma pe cuvant, relaxati-va, mi-a fost greu pana am ajuns sa simt intr-adevar asta, e grozav cand ajungi sa simti si sa te relaxezi de la ideea de <mama perfecta>. Apoi aflati in sufletul vostru daca intr-adevar vreti sa va alaptati copilul. Daca raspunsul e “Da!”, cititi si restul informatiilor scrise de mine si orice informatii ajung la voi. Daca sunteti convinse si informate aveti o probabilitate foarte mare sa va bucurati de aceasta experienta atat timp cat veti cadea de acord cu bebelusul vostru.

Din grija prea mare sau simplu pentru a-si exprima parerea, cei din jur le descurajeaza in multe cazuri pe proaspetele mame prin remarcile lor, prin ideile lor despre alaptare, despre capacitatea mamei de a alapta, de a produce lapte, despre cat de bine poate bebelusul sa bea lapte la san, despre cat de mult sau de putin se hraneste bebele, toti au tot felul de pareri si idei. Toti sunt bine intentionati si incearca sa ajute in felul lor. Ceea ce este intr-adevar valoros si determinant este ce isi doreste mama pentru copilul ei. Din punctul meu de vedere, un ajutor din partea celor dragi este sa dea incredere proaspetei mame ca face tot ce poate ea mai bine si ca e capabila sa fie mama. Fiti puternice pe pozitia voastra, ascultati-va intuitia de mama plina de iubire pentru bebelusul ei, ascultati-va bebele si aveti incredere ca el va va arata intotdeauna ce are nevoie. Chiar daca in unele situatii imi este greu sa pot crede dincolo de ceea ce vad, am reusit de multe ori sa am incredere in mine, in dorintele mele, sa ma las ghidata de intuitia mea. Rezultatele au venit pe lungimea de unda a inimii mele.

 

Un comentariu la „3. Cum ne pregatim de alaptare. Cateva secrete

  1. Buna ziua

    Citesc cu interes site-ul dvs si vreau sa stiu – o metoda tehnica pentru a imi pregati sanii pentru alaptat – voi naste in 7 sapt maxim si mama mea a fost probleme mari deoarece a avut f mult lapte si canalul era infundat – a facut un fel de mastita.. vreau sa evit aceasta situatia deci va rog sa imi dati un sfat.

    Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *