Publicat pe Un comentariu

Saptamana alaptarii 1-7 august 2011

Saptamana viitoare, 1-7 august 2011, se sarbatoreste alaptarea. In „Saptamana alaptarii”, cateva femei fenomenale, pe care am bucuria sa le cunosc personal, creaza un val extraordinar de energie buna in ceea ce priveste alaptarea, aduc in constiinta oamenilor valoarea laptelui matern, nevoia bebelusului de a primi un dar inestimabil de la mama lui, implinirea mamei de a crea din corpul ei ce poate fi mai potrivit si mai hranitor pentru copilul ei… Stiti bine ca subiectul acesta ma pasioneaza atat de mult 🙂 si iata ca am un blog tocmai din aceasta pasiune.

Pe site-ul Asociatiei Mame pentru Mame puteti un articol foarte inspirant al Anei Maita referitor la aceste evenimente ale saptamanii viitoare, o sursa extraordinara de informatii . La conceperea acestei miscari am pus si eu umarul la inceput si imi e draga. Mai tarziu, impreuna cu Ana Maita, am ales ca acesta este inca unul din locurile unde pot fi si eu un pic de „mama” gravidelor si proaspetelor mame in cautare de sprijin in alaptare.

Deasemenea PROGRAMUL acestei saptamani il gasiti pe pagina pe facebook, si va rog sa primiti invitatia lor, a noastra, si sa luati parte la programul conceput cu atat de multa inspiratie.

Alaptarea, nasterea naturala, cresterea intr-un mod liber si plin de dragoste a copiilor este sustinuta de foarte multe persoane si organizatii. Ma bucur pe zi ce trece sa cunosc din ce in ce mai multe persoane, fie ei parinti sau nu, care se implica in mod constructiv in transformarea acestei luni inspre bine. Sunt mame care scriu pe blogurile lor despre moduri libere si naturale de a naste, de a alapta, de a creste copii, sunt parinti care isi creaza o viziune clara, pozitiva si iubitoare fata de propriile vieti, sunt organizatii care se implica in schimbarea mentalitatii la nivel social si politic sau sustin prin programe educative mamele si gravidele catre a gasi un mod cu adevarat autentic de a percepe si experimenta  intregul fenomen de a fi parinte… si toti acestia, prin energia lor pozitiva muta muntii. Eu particip la aceste transformari cu o emotie extraordinara, despre aceste subiecte nu se vorbea atat de des in limba romana in urma cu cativa ani. Efectele acestor eforturi se vad, se simt, ele se extind, si chiar daca unii dintre noi au si momentele de frustrare, specifice pionieratului, din ce in ce mai des apar momentele de implinire, atat de binefacatoare, atat de incurajante!

Ma bucur atat de mult ca sunt atat de multe femei (mai ales) implicate in acest tip de miscari si ca acestea isi gasesc numitorul comun. Atunci cand mesajul esential este propagat din mai multe directii, in moduri aemanatoare sau diferite, dupa personalitatile fiecaruia, atunci acesta ajunge la mai multe tipuri de oameni, dupa rezonanta fiecaruia…

Pentru ca unde-s mai multi cu aceleasi visuri, intr-adevar puterea creste!

Un comentariu la „Saptamana alaptarii 1-7 august 2011

  1. Bravo!!!! Nu stiam de actiunea asta si mai ales ca este de atatia ani. Dar cum ca am aflat, sustinem si noi si facem tot posibilul sa venim. Va imbratisam cu drag!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *