Publicat pe Lasă un comentariu

„Mama, lapte!” – ghid de alaptare

Aici cititi materialul despre alaptare scris de mine din experienta mea de mama, pentru a fi sprijin si inspiratie si altor mame si parinti. Este chiar materialul de care as fi avut eu nevoie atunci cand mi-a fost foarte greu cu alaptarea, la nasterea primului meu copil. Acest material este unul dinamic, in crestere, iar pana acum puteti citi despre urmatoarele:

1. Cum am ajuns sa scriu un material despre alaptare

2. Alaptarea

3. Cum ne pregatim de alaptare. Cateva secrete

4. In timpul sarcinii

5. Despre sani. Lactatia e stimulata prin alaptare. Colostrul

6. Anatomia sanului si mecanismul lactatiei

7. Pozitii de alaptare

7.1 Va recomand sa incepeti cu pozitia “supermama”

8. Alaptam la ambii sani, la cererea “clientului” si asa stimulam si lactatia

9. Digestia bebelusului

10. Un factor de stres, scaderea cantitatii de lapte

11. Despre realitatea in care ne trezim dupa nastere si ce am invatat eu

12. Rani, dureri, febra laptelui

13. Tata, lapte! – un articol special pentru barbati

14. Intuitia mamei in relatia cu bebelusul

Este un material care contine o parte informatii tehnice despre anatomie, fiziologie si pozitiile benefice ale alaptarii. Restul este incurajare, sprijin, idei noi care iti schimba perspectiva, instrumente pentru a te conecta cu tine, pentru a-ti gasi increderea, pentru a savura pe deplin starea de a fi mama, si bebelusii starea lor pura si plina de iubire de a fi bebelus. Si, pentru ca descrie experienta mea personala, ea, impartasita, inspira si alte mame la perspective noi.

Nu m-am preocupat de cazurile rare si dificile, patologice, pentru ele voi pune la dispozitie o lista de recomandari, de bibliografie, de linkuri utile. Acest material nu inlocuieste sfatul medicului pe care va rog sa il consultati pentru orice suspiciune aveti.

Acest material este unul dinamic, se transforma, primeste adaugiri, experiente si revelatii noi si de aceea ma inspira si ma bucura, ma atrage, face parte din mine. Va invit sa va inscrieti la newsletter, pentru a fi informate primele despre noutati.

De peste 3 ani adun informatii, cresc experienta mea de a alapta, de a invata din viata cu copiii nostri si de a sprijini cu cunoasterea mea mamele in momentele mai grele de la inceputul alaptarii. Acum aproape un an in urma mi-a venit ideea sa scriu materialul despre alaptare pe care as fi vrut sa il am eu la dispozitie cand mi-a fost mai greu. Sunt foarte incantata sa pot spune ca mi-am atins scopul, este chiar ceea ce as fi vrut eu sa citesc atunci!

Titlul materialului meu despre alaptare este dat de fetita noastra, care este alaptata si, pentru ca poate vorbi, cere cu foarte multa dragalasenie atunci cand vrea sa fie alaptata: “Mama, lapte!” E in glasul ei ceva care pare sa includa si un “te rog”. Ea imi spune ca ii place laptele si de fapt ne place amandorura momentul linistit si armonios de a fi impreuna, de a sta imbratisate, de a savura momentul acesta plin de tandrete.

“Mama, lapte!” este o cerere a copilului catre mama lui de a fi prezenta la el, de a-l asculta, de a primi dragostea lui pura, de a avea incredere in sine, de a da ce are ea mai bun de dat, de a fi o mama autentica!

Sunt recunoscatoare vietii mele care mi-a pus la dispozitie informatiile tehnice despre alaptare salvatoare pentru mine dar si inspiratia de a creste, de a savura momentul prezent si de a aduce toate acestea in fiecare aspect din viata mea: eu, copiii, sotul meu, familia, viata profesionala, prietenii, etc.

 

Fiti bineveniti sa cititi mai departe si sa faceti parte din comunitatea de parinti autentici si inspiranti!

 

Va invit sa va exprimati gandurile pe blogul meu. Gandurile voastre pot fi o sursa de sprijin pentru mame, tati sau femei gravide in cautare de informatii valoroase pentru a creste copii relaxati si sanatosi.

Impreuna putem crea o comunitate a parintilor autentici!

Multumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *